Levindra2016 m. birželio 17-18 dienomis, viename gražiausių Lietuvos miestelių - Veliuonoje (Jurbarko r.) ant Ramybės piliakalnio praūžė XIV - ąsis respublikinis tradicinių amatų, muzikavimo ir tautinių šokių festivalis „Veliuonos kadrilis“. 
Kasmet festivalio programa apjungia ne tik tautinį šokį, bet ir liaudies meną, muzikavimą, dainavimą bei kulinarinį paveldą. Piliakalnis, kur tradiciškai rengiamas festivalis, kartą metuose virsta gyvu, kartu su dalyviais bei žiūrovais šokančiu kalnu, nuo kurio atsiskleidžia didingas Veliuonos miestelio ir Nemuno slėnio kraštovaizdis. 

„Veliuonos Kadrilis” - tai dviejų dienų festivalis, kuriame šiais metais šoko 9 tautinių šokių kolektyvai iš Jurbarko, Vilniaus, Marijampolės, Tauragės, Pakruojo, Panevėžio ir Utenos mokytojų liaudiškų šokių grupė „Levindra" (vad. Audinga Kvaselytė). 
„Levindros " šokėjai ir vadovė dėkoja Veliuonos kultūros centro liaudiškų šokių ansambliui „Veliuonietis" ir jų vadovei bei renginio sumanytojai Adai Baublienei už pakvietimą dalyvauti festivalyje ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjui Romualdui Kraulišui už suteiktą galimybę nuvykti į šią puikią šokių šventę.

„Levindros" vadovė Audinga Kvaselytė

 

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt