IMG 03492016 m. spalio 22 d. Daugpilio lietuvių bendrijos salėje vyko šventė „Rudenėlis 2016“, kurioje dalyvavo didelis būrys „Bočių“ bendrijų narių iš Utenos, Ukmergės, Širvintų.  Šventei ruošėsi kiekviena šeimininkė, todėl stalai lūžo nuo vaisių, daržovių, saldumynų gausos. Ypač gražiai stalą papuošė Janina Jatautienė, Genovaitė Adiklienė, Amelija Katinienė, Irena Rinkevičienė, Danaida Mikalajūnienė, Danutė Gelūnienė, Valerija Naraškevičienė. Šventinę programą vedė Valerija Naraškevičienė, Ukmergės „Bočių“ klubo „Viltis“ pirmininkė seniai palaikanti draugiškus ryšius su Daugpilio lietuviais.
Turininga šventė prabėgo labai greitai, buvo pasikeista adresais, įdomių valgių receptais. Tikimės artimiausiu metu į šventę Utenoje pasikviesti  Daugpilio lietuvių bendrijos atstovus. 

Daugpilyje susipažinome su senųjų laikų istorijos ir kultūros paminklais. Daugpiliečiai su pasididžiavimu parodė Bažnyčių kalną, kur vienoje vietoje yra keturių tradicinių religijų maldos namai - Martino Liuterio katedra, Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo Romos katalikų bažnyčia, Šventųjų kankinių Boriso ir Glebo stačiatikių katedra ir Šv. Nikolajaus sentikių maldos namai. Aplankėme ir garsiausią religinio turizmo objektą Latgalos regiono parke – Agluonos baziliką, kurioje saugomas stebuklingų galių turintis Šv. Mergelės su kūdikėliu paveikslas. Išklausėme tragiškas gyvenimo istorijas apie mūsų karalių Mindaugą ir jo žmoną karalienę  Mortą. 1618 m.  Agluonoje buvo rasta juodo marmuro antkapio plokštė su teksto nuorašu ir skelbia: „kad šioje žemėje ilsisi Mindaugas karalius, lietuvis, kuriam gyventi ir mirti buvo garbė“.  Minint Mindaugo 750 mirties metines, numatyta pastatyti paminklą, kuris buvo atidengtas 2015 metais rugsėjo 20 d. Lietuvos ir Latvijos visuomenės bei kultūros darbuotojų iniciatyva (skulptorius Vidmantas Gylikis).

Utenos „Bočių" informacija 

Nuotraukos Gražinos Kolosovos

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt