Violeta DevelienėParoda 8

2017 m. sausio 9 d. Utenos kultūros centro dailės galerijoje vyko mažeikiškio poeto ir fotografo Virginijaus Sungailos poezijos knygos „Paslapties piligrimas“ ir fotografijų parodos „Atspindžiai vandeny“ pristatymas. Utenos kultūros centro dailės galerijos vadovė Falmira Sinicienė uteniškiams pristatė žemaičių krašto menininkus. Parodos atidaryme skambėjo naujos V. Sungailos eilės ir mažeikiškio Renato Selenio atliekamos dainos.
Pasak parodos autoriaus V. Sungailos fotografijos, kuriose dominuoja vandens tema, jau buvo eksponuotos Akmenės ir Visagino kultūros rūmuose, Žagarės dvare, Palangos, Šilalės, Gargždų, Raseinių ir kitų miestų bibliotekose. Poetas uteniškiams skaitė eilėraščius, parašytus skirtingais gyvenimo etapais, papasakojo apie savo kūrybinius ieškojimus.

V. Sungailos eilėraščiai buvo išspausdinti kultūros savaitraštyje „Literatūra ir menas“, publikuoti „Šiaurės Atėnuose“, almanache „Durys“, rajonų laikraščių literatūriniuose puslapiuose. 1999 m. autorius išleido pirmąją eilėraščių knygelę „Rudens kosulys“. Autorius pasidžiaugė likimo dovanomis, naujai atrastomis gyvenimo spalvomis ir žmonėmis, su kuriais dabar vienija kūrybiniai pomėgiai. Virginijus Sungaila drauge su Renatu Seleniu nusiteikę lankytis visur, kur vertinama poezija ir džiaugiamasi autorinėmis dainomis. Pagal V. Sungailos eilėraščius Mažeikiuose yra sukurtas spektaklis, su kuriuo autorius pažadėjo dar kartą apsilankyti Utenoje.
Utenos kultūros centro direktoriaus pavaduotoja Regina Katinaitė-Lumpickienė, dėkodama už bendrystę, įteikė poetui dar dažais kvepiantį poezijos almanachą „ATOKIOS STOTYS 2016“. Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureatas, dailininkas Klemensas Kupriūnas pasidalino savo potyriais, kurie aplankė klausantis eilių, dainų bei stebint fotografijas ir apdovanojo žemaičius specialiai jiems sukurtais ekslibrisais.
Virginijaus Sungailos fotografijų paroda „Atspindžiai vandenyje“ Utenos kultūros centro dailės galerijoje bus eksponuojama iki vasario 2 d. Galerijos darbo laikas antradieniais-penktadieniais 16-18 val. ir kultūros centre vykstančių renginių metu. Kviečiame apsilankyti.


.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt