1Šiemet jau 35-uosius gyvavimo metus skaičiuojantis Utenos mokytojų liaudiškų šokių kolektyvas „Levindra“, vadovaujamas Audingos Kvaselytės, uteniškius sukvietė į festivalį „Ir supinsim vainiką Lietuvai“. Sekmadienį, spalio 13 dieną, į mūsų miestą sugužėjo daugybė svečių – „Levindros“ draugų iš Lietuvos ir Latvijos. Tai Vilniaus miesto Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro senjorų liaudiškų šokių grupė „Šimtažiedis“ (vadovė Rūta Januškevičienė), Kultūros centro Panevėžio Bendruomenių rūmų liaudiškų šokių ansamblis „Linas”(vadovė Zita Rimkuvienė), Prienų kultūros ir laisvalaikio centro senjorų liaudiškų šokių kolektyvas „Vajaunas“ (vadovė Ligita Gediminienė), Marijampolės kultūros centro senjorų tautinių šokių kolektyvas „Sidabra“ (vadovė Virginija Sagulina),Kėdainių kultūros centro senjorų liaudiškų šokių grupė „Lankesa” (vadovė Virginija Čereškienė – Beviršė) bei svečiai iš Latvijos - Rezeknės miesto šokių kolektyvas „Dziga” ir instrumentinė grupė „Dziga“ (vadovai Ilmārs Dreļs ir Dace Baltkaje). Į šokių pynę gražiai įsiterpė ir Utenos kultūros centro Tauragnų skyriaus liaudiškos muzikos kapela “Tauragna” (vadovė Vilma Valienė).

Kiekvienas kolektyvas šoko po du šokius iš savo repertuaro, o festivalio pradžioje ir pabaigoje buvo prisiminti Dainų ir šokių šventės šokiai „Oi žiba žiburėlis“ ir „Steponėlio patrepsėlis“. Juos draugiškai pašoko visų kolektyvų atstovai. Labiausiai tiek dalyvius, tiek žiūrovus savo linksmais, judriais šokiais sužavėjo svečiai iš Latvijos.
„Levindra“ dėkoja Utenos rajono savivaldybei, kultūros centro direktoriui Erikui Druskinui ir direktoriaus pavaduotojai kultūrai Reginai Katinaitei – Lumpickienei už suteiktą galimybę organizuoti šį festivalį Utenos kultūros centro didžiojoje salėje ir režisierei Irenai Leikauskienei už režisūrinius sprendimus bei jautrų, įtaigų renginio vedimą. Tikimės ir tolimesnio gražaus bendradarbiavimo su miesto kultūros žmonėmis. Tokia parama labai reikalinga, nes kolektyvas laikosi tik vadovės Audingos Kvaselytės entuziazmo ir visų kitų kolektyvo narių meilės liaudies šokiui dėka. Taip pat sakome ačiū savo miesto žmonėms, atėjusiems pasigrožėti liaudiškais šokiais. Juk be žiūrovų nebūtų ir festivalių!

Nuotraukos Adolfo Sinkevičiaus

 

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt