13886385 268748780175913 5143638772178545709 nUtenos klubo „Verdenė“ literatai nuo 2007 metų vasaros susitinka Tauragnų krašte fantasto Silvestro Sinkaus sodyboje. Šių metų susitikimą pavadino „Prie ugniakuro po Liūto žvaigždynu“. Renginyje dalyvavo verdeniečiai, tauragniškė literatė Valda Žebelienė, periodinių leidinų „Utenos diena“ ir „Utenis“ žurnalistai. Sodybos šeimininkas fantastas S. Sinkus priminė Saulės kalendorių, įrengtą kieme. Jame pažymėti mėnesiai, žvaigždynai. Prie Liūto žvaigždyno žėrėjo amžinosios ugnies simbolis.

Saulės laikrodžio rodyklė renginio susirinkusiuosius vedė nuo vienos temos prie kitos, nuo vienos diskusijos prie kitos, kiekvienam paliečiant pasirinktą motyvą- įdomiausią šios vasaros akimirką... Jos buvo tokios skirtingos, įdomios, aktualios kiekvienam ir visiems! Gal dėl to, kad ir asmenybės susirinko įdomios. Labai jautriai apie savo kūrybinę veiklą kalbėjo V. Žebelienė, o svarbiausia jos vasaros akimirka- netikėtai viešnagėn iš užsienio grįžęs sūnus. Šia tema laibai jautriai kalbėjo ir R. Lekandrienė, A. Jurkaitis... Silvestrui Sinkui labai svarbi mus supanti Visata, aplinka, žmonės. Į klausimą „Ar esi laimingas“, jis atsakė: „Ne. Esu labai laimingas“. Įdomiausia jam buvo „Gimtojoje mūsų žemėje“ pas A. Jurkaitį. A. Misiukaitė pasidžiaugė kelione į Sankt Peterburgą bei pažintimi su vertėja į lietuvių kalbą A. G. Gerasimova iš Maskvos. Kelionių įspūdžiais pasidalijo ir kiti literatai.
Romantines dainas, pritardama gitara, atliko Audronė Misiukaitė.
Kaip ir visada, malonus, jaukus susitikimas paliko lūkestį su bendraminčiais vėl sušilti prie saulės, ugniakuro, žvaigždžių ir žvaigždynų...

Regina Stakėnienė

Nuotraukos R. Stakėnienės ir A. Jurkaičio

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt