2017 04 07 poetaiVioleta Develienė
2017 m. balandžio 7 dieną Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos konferencijų salėje rinkosi poezijos gerbėjai. Renginio organizatoriai suintrigavo žiūrovus su kvietimu praleisti vakarą kitaip. Pritemdytoje salėje savo kūrybos eilėraščius iš būsimų knygų rankraščių skaitė du Utenos šviesuoliai, Lietuvos rašytojų sąjungos nariai, Antano Miškinio literatūrinės premijos laureatai: poetė, vertėja Regina Katinaitė-Lumpickienė ir poetas, žurnalistas, leidėjas Vytautas Kaziela.


Vakaro metu poetai žaismingai apsikeitė pareigomis, aukštaitiška tarme kurianti Regina netikėtai tapo žurnaliste, o Vytautas įsijautė į kultūros darbuotojo vaidmenį. Programoje dalyvavo grupės „SALA" muzikantai Audrius, Vytas, Darius. Muzikantai pripildė klausytojų sielas paslaptingais garsais, o poetų eilės kvietė panirti į vaikystės pievas, kur nerūpestingai čirpia žiogai, kur girgždanti vėjyje seno šulinio svirtis jungia mintis į neįkainuojamą prisiminimų vėrinį. Poetai, padovanoję savo žodžius iš būsimų knygų ir muzikantai, išlaisvinę gamtos garsus, palydėjo vakaro dalyvius į intriguojančią žodžio ir muzikos improvizacijų kelionę. Besibaigiant renginiui Vytautas Kaziela uždavė mįslę, kas sieja visus, šioje salėje susirinkusius. Paspėliojus, pastebėta, kad atgimstant gamtai, pasinerti į tokius ieškojimus gali tik poetiškos sielos žmonės. Atsidėkodami už betarpišką bendravimą vakaro dalyviai apdovanojo kūrėjus gėlėmis ir plojimais.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt