leliunai2Regina Skomskienė

Taip pavadinta keramikos darbų paroda, nuo 2022 m. kovo 1 d. iki balandžio 1 d. eksponuojama Leliūnuose, Vytauto Valiušio keramikos muziejuje. Šios parodos autoriai – Vilniaus VšĮ dienos centro „Mes esame“ užimtumo grupių lankytojai. Kovo 25 d. jie kartu su šios socialinės įstaigos vadovu Valdemar Rybak, keramiku Algimantu Patamsiu bei centro darbuotojomis, kurios šiuos jaunuolius lavina, ugdo ir moko kūrybinių paslapčių, viešėjo Leliūnuose. Svečiai ne tik pristatė parodą, bet ir susipažino su keramikos muziejaus įkūrėju Vytautu Valiušiu, kuris papasakojo apie muziejų ir surinktus eksponatus, pademonstravo molio žiedimo įgūdžius.
Parodoje „Grožis slypi paprastume“ eksponuojami keramikos darbai žavi dailiomis formomis ir sodrių glazūros spalvų gama. Ekspoziciją papildo vienos dienos centro auklėtinės tapybos darbai. Šį dienos centrą lankančių jaunuolių, turinčių proto negalią ir psichikos sutrikimų, kūriniai ne tik įprasmina jų autorių gyvenimą, bet ir teikia jiems didelį kūrybinį džiaugsmą, atskleidžia jų vidinį pasaulį, suteikia gerų emocijų jiems patiems bei jų artimiesiems.

Renginio dalyvius ir parodos svečius pasveikino šios parodos organizatorė, Utenos kraštotyros muziejaus padalinio Vytauto Valiušio keramikos muziejaus ir Menų centro vadovė Aušra Zabielienė, muziejininkas ir keramikas Vytautas Valiušis, Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Jovita Nalevaikienė, Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Regina Skomskienė.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt