Stepas Eitminavičius (1952 06 17), prozininkas, eseistas. Vilniaus universitete filologijos fakultete įgijo filologo, lietuvių kalbos ir literatūros dėstytojo kvalifikaciją. Dirba lietuvių kalbos mokytoju Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje. Utenos rajono meno ir kultūros premijos laureatas (2001 m.). 2005 m. už už kūrybingą pedagoginę veiklą bei knygą „Baladė apie mokytoją“ Stepui Eitminavičiui skirtas Utenos miestui nusipelnusio žmogaus apdovanojimas. Nuo 2007 m. -  LRS narys.

Bibliografija:
Kas esi, mokytojau? (esė), 1990.
Metai, žaibo apšviesti (miniatiūros), 1992.
Žiūrėjimas į mėnulį (miniatiūros), 1995.
Šermukšniai (miniatiūros), 1996.
Skyrybos ženklai mokykloje (esė), 2003.
Žaismingiau apie kalbą ir literatūrą (miniatiūros). 2004.
Baladė apie mokytoją (esė, beletristika), 2005.
Balti juodraščiai (novelės), 2006.
Minties budėjimas (apysaka), 2007.
Mėginimai nuskinti dieną, 2011.
Šimtas metrų Utenėlės (poezijos rinkinys), 2012.
Vyžuonos paraštėse (atsiminimai apie rašytojus Bronių Radzevičių ir Antaną Masionį), 2013.
Ratas: novelės, 2014.
Užrašai sau ir kitiems: esė, 2018.

Kartu su mokiniais parengtos knygos:
Knyga Andersenui, 1997.
Parko pamokos, pamokos parke, 1999.
Atėjome iš vaikystės, 2009.
Su klausančia ir klausiančia dvasia: Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleivių rašiniai, 2008.
Iš pa Utenas: Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos moksleivių eseistikos leidinys, 2009.

Literatūros populiarinimo, literatūros dėstymo metodikos knygos:
Mano džiaugsmas, mano skausmas. (1992).
Klausimų labirinte. (1994, 1995).
Stebėti, pamatyti, pasakyti. (1995).
Atodūsis. (1996).
Kolegoms, kuriems irgi skauda. (1998).
Teksto analizė malonumas ar kančia? (1999).
Su devintokais, dešimtokais. (1999).
Kokia ugnim nušviesti? (2000).
Mažoji didaktika. (2001).
Lietuvių kalbos egzaminas: ką ir kaip mokytis? (2003, 2005).
Skaitiniai 5 klasei, 2016.

2022 05 27 dirbtuves1

2022 06 26 08 27 Vargonu
Utenos Dievo Apvaizdos parapija kviečia į penktąjį vasaros vargonų muzikos koncertų ciklą „Vargonai skamba vasarą“.
Koncertai vyks paskutinį mėnesio šeštadienį po vakarinių Šv. Mišių 18.45 val.
Renginį organizuoja Utenos Dievo Apvaizdos parapija, koordinatorė Zita Lukošiūnienė.

Paragauk sulos

Kino namai logo

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt