SAM 15762017 m. kovo 11 d. Sudeikių kultūros centre vyko literatūrinė-muzikinė popietė, skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. Čia savo paveikslų parodą pristatė sudeikietė tautodailininkė Alvyra Žemaitienė, kuri prisiminė savo gimtąsias vietas ir pristatė albumą „Vėrinys tėviškei“ su jos peizažais. Renginį vedė literatė, fotografė Audronė Misiukaitė, muzikinius kūrinius atliko jos vadovaujamas ansamblis „Sudeikiečių gaida“, kuris savo melodijomis ir žinomų autorių eilėmis (skaitė Lina Latožienė) pasakojo apie tėvynę, Sudeikius.

Renginyje dalyvavo ir savo kūrybą skaitė Utenos klubo „Verdenė“ literatai: Eglė Kirilauskaitė, Petras Panavas, Vytautas Petronis, Giedrė Sudniutė, Genovaitė Adiklienė, Audronė Misiukaitė, Donata Prušinskaitė, Arvydas Jurkaitis, Algimantas Siaurusaitis bei sudeikietės literatės Vilma Petrulienė, Olga Pakalnienė. Laisvės dienos proga savo bendruomenės narius ir svečius šiltai pasveikino Sudeikių seniūnijos seniūnas Virgilijus Gaižauskas. Šventinė kūrybos popietė buvo prasminga, intelektuali, harmoninga,- į jį susirinko laisvos, geranoriškos, kūrybingos, imlios asmenybės gražiuose, patraukliuose, tvarkinguose, respublikoje žinomuose, posmuose ir dainose apdainuotose Sudeikiuose prie vaikų, jaunimo, tėvelių, senelių mėgstamo Alaušo ežero.

Regina Stakėnienė

Nuotraukos Reginos Stakėnienės. Eglės Kirilauskaitės nuotrauka - Jurgitos Povilionienės.

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt