2024 m. kovo 23 d. Kupiškyje vyko XIX Lietuvos mėgėjų teatro šventė „Tegyvuoja teatras“, skirta Tarptautinei teatro dienai paminėti. Šventės organizatoriai – Lietuvos nacionalinis kultūros centras ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga. Lietuvos teatrinės kultūros puoselėjimui skirtas renginys kasmet rengiamas vis kitoje savivaldybėje, kur susirenka mėgėjų teatrai iš visų etnografinių regionų.
Kupiškio kultūros centre Lietuvos mėgėjų teatrų bendruomenės drauge paminėjo Tarptautinę teatro dieną. Šventėje buvo nominuoti ir pasveikinti ryškiausi 2023 m. Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų bei suaugusių mėgėjų teatrų kūrėjai. Jiems buvo įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomai, o laureatams – „Tegyvuoja teatras“ statulėlės. Uteniškiams šioje šventėje atstovavo Utenos kultūros centro lėlių teatrai „Zuikis Puikis“ ir „Skruzdėlytė“ (režisierė Janina Baldauskienė) bei Utenos Kamerinio teatras (režisierius Šarūnas Kunickas).


Lietuvos mėgėjų teatro šventėje aktoriams, režisieriams ir scenografams buvo išdalintos 9 nominacijos. Nominacija „Ryškiausias moters vaidmuo“ buvo apdovanota Utenos Kamerinio teatro aktorė Justina Mandrijauskaitė už Natalijos Stepanovos vaidmenį spektaklyje A.Čechovo „Piršlybos“ (rež. Šarūnas Kunickas). Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomas ir „Tegyvuoja teatras“ statulėlė už nuopelnus Lietuvos mėgėjų teatrui buvo įteikti Janinai Baldauskienei, ilgametei Utenos kultūros centro lėlių teatrų „Zuikis Puikis“ ir „Skruzdėlytė“ režisierei. Šis apdovanojimas J. Baldauskienei skirtas už ilgametį, kūrybingą darbą su mėgėjų teatru bei aukščiausius pasiekimus mėgėjų teatrų veikloje.

Nuotraukos - iš J. Baldauskienės ir J. Mandrijauskaitės asmeninių archyvų. Informaciją parengė Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyr. specialistė Regina Skomskienė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt