2024 01 Abukauskienes 22024 m. sausio 20 d. keliai ir širdys vedė į Kaniūkų biblioteką. Utenos literatų klubo „Verdenė“ narė Regina Abukauskienė surengė poezijos popietę „Su tavim dalinuos“. Tai buvo jubiliejinė poetės popietė, nes sausio 18 d. Reginai suėjo 70 metų.
Bibliotekoje buvo matyti gražiai sugulusios į lentynas poetės išleistos knygos ir kiti leidiniai, kuriuose publikuojami Reginos kūriniai. Taip pat vyko „Gero skonio“ klubo moterų skiautinių paroda, sukurta pagal R. Abukauskienės poeziją.
Skambėjo poezija bei kanklės. UKC Užpalių skyriaus kanklininkų ansamblis, vadovaujamas Jolitos Novikienės, užbūrė visus susirinkusius kanklių skambesiu bei dainomis. Dainose girdėjosi ir Kaniūkai...O kaip gi be jų?! Kaniūkų pradinėje mokykloje daug metų R. Abukauskienė dirbo mokytoja. Aprašė Kaniūkus knygoje „Kaniūkai“ (2007 m.). Daug padavimų, legendų sugulė į knygas.
Pasveikinti gerbiamos Reginos Abukauskienės atvyko daug žmonių, nes labai daug gyvenimų Regina yra palietusi savo širdimi, žodžiais, mokymu ar tiesiog buvimu šalia. Daug gražių prisiminimų pažėrė R. Abukauskienės klasiokai. Ir šmaikštumo, ir rimtumo, persipinusio su ašarom, tikrai būta...2024 01 Abukauskienes 1
Iš Utenos literatų klubo „Verdenė“ pasveikinti poetės Reginos atvyko klubo pirmininkė Daiva Rimšienė, klubo nariai Vytautas Ridikas bei Vytautas Rinkevičius. Didžiuojamės turėdami tokį šviesulį savo klube. Daug sveikatos, kūrybinių minčių linkime literatų klubo garbingai narei.

 Gimtine,
Skaniausia duona –
Tavo.
Tyriausias vanduo –
Tavo.
Gražiausi žmonės –
Tavo.
Galbūt todėl,
Kad tu mano!

(R. Abukauskienė)

 Utenos literatų klubo „Verdenė“ pirmininkė Daiva Rimšienė

stiklo galerija

projektas ART U2022 m.  Utenoje  vykusio  menininkų  projekto  ART‘U 2022 (Menas mieste-miestas mene) paskaitos apie garsias Utenos krašto asmenybes.

Paragauk sulos

Taurapilis

pokst bendruomene

Utenos radijas

Jurates Mitalienes logo

Dailininko Laimono Šmergelio svetainė

Giedriaus Mazuro keramikos st

 

 www.zygeiviuslenis.lt